Doelgroepen

Iedereen met klachten ter hoogte van het onderste lidmaat, de huid en de nagels van de voeten, kan terecht bij een podoloog.

Sporter
Tijdens het sporten is ons lichaam onderhevig aan extreme krachten. Dit kan leiden tot allerlei letsels zoals achillespeesklachten, knieklachten, enz. Niet alleen klachten ter hoogte van het bewegingsapparaat, maar ook eelt(pitten) kunnen voorkomen bij sporters.

Volwassenen
Niet alleen sporters maar ook minder actieve volwassenen kunnen geconfronteerd worden met bovenstaande problemen. Bij volwassenen zien we ook vaak misvormingen ter hoogte van de voeten zoals hamer- en klauwtenen, en.. Ook bij deze klachten kan de podoloog je bijstaan met advies en behandeling.

Kinderen
Bij veel kinderen kantelen de voeten naar binnen, wat op later leeftijd voor klachten kan zorgen. Daarom is het belangrijk kinderen preventief te screenen en indien nodig een behandeling op te starten. Als er vroeg gestart wordt, kunnen klachten in de toekomst vermeden worden

Diabetes patiënten
Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico om voetproblemen te ontwikkelen waardoor extra aandacht noodzakelijk is. Hiervoor is er een 2 jaarlijkse terugbetaling van het ziekenfonds mits een medisch voorschrift.

Ouderen
Als podoloog doen we ook algemene medische pedicure of instrumentele behandeling. Naarmate we ouder worden neemt de soepelheid en de bewegelijkheid van de gewrichten af ,waardoor veel ouderen problemen krijgen in het algemeen dagelijks leven. Bijvoorbeeld als het stappen bemoeilijkt wordt kunnen ze beroep doen op een podoloog.