Behandelingen

  • Instrumentele behandeling of medische voetverzorging
voet meting
computer
nagel

Bij een podoloog kan u terecht voor specifiek huid en nagelaandoeningen

Voorbeelden zijn:

o Eelt en eksterogen verwijderen om overdruk te vermijden.

o Ingegroeide nagel behandelen

o Een schimmelnagel behandelen

o Vilttherapie toepassen, zo kunnen overdruk vermeden worden in de toekomst.

Siliconentherapie »

Een silicone kan zowel een correctieve werking hebben bij een afwijkende teenstand,  maar ook een beschermende werking  bv. Druk vrij leggen van een eksteroog.

Orthonyxie »

Een nagelbeugel wordt geplaatst op een ingegroeide teennagel. Dit wordt geplaatst op de nagel om zijn normale vorm na verloop van tijd opnieuw aan te nemen.

Onychoplastie »

Een teennagel wordt aangebouwd met kunststof als de teennagel beschadigd is en dit om de nagelgroei te begeleiden.

  • Biomechanisch onderzoek

Gaan we aan de hand van een anamnese gesprek voorafgaand bespreken wat de  specifieke klachten zijn en wat uw medische voorgeschiedenis is.  Aan de hand daarvan gaan we verschillende klinische testen uitvoeren zoals spier- en spierlengte testen. Via biomechanische metingen, gaan we bekijken wat de mogelijke afwijkingen zijn ter hoogte van de voet.

Na deze onderzoeken volgt er een ganganalyse, deze worden uitgevoerd op een loopband. Hierbij filmen we uw gangpatroon dit kan op blote voeten gebeuren maar bij sporters ook perfect met hun loopschoenen. Na de ganganalyse worden de beelden bekeken en zorgvuldig geanalyseerd. Uit deze verschillende onderzoeken kunnen we opsporen of er afwijkingen zijn tijdens het stappen en kunnen we dit met functionele podologische zolen eventueel optimaliseren.

Functionele  podologsiche zolen

Na het biomechanisch onderzoek kunnen we starten met functionele podologische zolen. Deze zolen worden op maat gemaakt en hierin kunnen de voeten ontlast worden en/ of correctie in aangebracht worden. De podologische zool zal het stap en looppatroon normaliseren in functie.

Podologische zolen worden tot op heden nog niet terugbetaald door het RIZIV.

Er wordt in de praktijk samengewerkt met BorgInsole, gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van hoogtechnologische podologische functionle zolen. www.borginsole.com